3 Şubat 2016 Çarşamba

Susam Ezmeli Sarma Börek Tarifi


Gerekli malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar su
İçine sürmek için
1 su bardağı susam ezmesi
Yeteri kadar sıvıyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hamur işi Tarifi
Derince bir Bayanştırma kabının içine unu koyun ve üzerine tuzla şekeri serpin. Elinizle unu harmanlayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Un havuzuna kuru mayayı, sıvı yağı, sütü, yumurtanın sadece akını koyun ve 20 dakika boyunca ara ara su ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için üzeri örtülü bir şekilde kenarda 10 dakika bekletin. Ardından hamuru 10 parçaya bölün ve mutfak tezgâhının üzerini unlayarak 10 adet ince ince hamur parçalarını açın. Açılan 10 adet hamur parçasına susam ezmesi ve sıvı yağını bolca sürün ve her bir hamuru rulo gibi kıvıra kıvıra sarın ardından gül böreği yapar gibi dolayın. Fırın tepsinizi yağlayın ve sarma böreklerinizi tepsiye sıralayıp üzerini bir miktar sıvı yağ ve yumurta sarısı ile fırçalayın. Dilerseniz üzerine kuru susam serpebilirisiniz. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp sarma börek tepsinizi fırına sürün. Üzerleri kızarıp piştikten sonra fırından çıBayanp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)