23 Şubat 2016 Salı

Tavuklu Küçük Ekmekler Tarifi


Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı Sana yağı
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
Tuz-karabiber
Hamuru İçin: 2 su bardağı un, 750 ml (3 su bardağı) su, Yarım su bardağı kaşar peyniri, Yarım su bardağı süt, Yarım su bardağı su, Muskat, Tuz-karabiber
Üzeri için Sana ekmek üstü
Yemek Tarifi
Harcı için: Tavuk göğsünü , tavla zarı büyüklüğünde kesiniz.
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Taze soğanı ince ince kıyınız. Kaşar peyniri rendeleyiniz.
Yayvan bir tavada sanayı kızdırıp içine doğranmış tavukları ekleyip, renk verdiriniz.
Daha sonra içine doğranmış kuru soğanları ekleyip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
En son olarak kıyılmış taze soğanları, tuz – karabiberi ilave edip, bir taşım kavurduktan sonra harcı, yayvan bir kaba alıp, soğutunuz.
Derin bir kap içerisinde unu, tuzu, muskatı, karabiberi ve rende kaşarı Bayanştırıp, ortasını çukur açınız.
Açtığınız çukurun içine, soğuttuğunuz tavuklu harçı, sütü ve suyu koyup, parmak uçlarınız ile cıvık bir hamur haline gelene kadar yoğurunuz.( Hamur sert olur ise içine bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.)
Hamuru unlanmış tezgah üzerine koyup, kıvamı gelinceye kadar az bir süre yoğurunuz. ( Kesinlikle kuvvetle ve fazla süre yoğurmayınız. )
Hamuru merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açıp, kalıpla kesiniz.
Tavuklu ekmekleri Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizip, önceden 200 derece de ısıttığınız fırında, 10-15 dakika ekmeklerin üzerleri kızarana kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)