Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.
RTÜK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.
13 Mart 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleşen patlama da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."
Geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsıyor.
Sosyal medyaya da yasak geldi
Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Kızılay'daki patlamayı içeren görüntülerin paylaşılması nedeniyle sosyal medyaya erişim yasağı getirildi.
Facebook güvenlik butonu uygulamasını devreye soktu
Facebook, terör eylemi ve ölümlerin fazla olduğu afetlerin ardından devreye soktuğu Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü panelini Ankara Kızılay'daki patlamadan yaklaşık 2 saat sonra devreye soktu.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Ankara ’daki saldırının ardından kentte bulunan kullanıcılarının güvende olduklarını arkadaşlarına duyurabilmeleri için Güvenlik Durumu Kontrolü (Facebook Safety Check) uygulamasını devreye soktu. Facebook, Merasim Sokaktaki bombayı eylemin ardından da bu uygulamada bulunmuştu.
Facebook güvenlik butonu uygulamasını, Paris ’teki saldırıların ardından uygulamaya koymuştu.
(AJANSLAR)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)