21 Mart 2016 Pazartesi

'İstiklal' saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının hikâyesi

Dünyayı şoke eden saldırıda 40 yaşındaki Yonathan Suher, 60 yaşındaki Simha Dimri ve 69 yaşındaki Avraham Goldman hayatını kaybetmişti.

Üç İsraillinin yemek severleri buluşturan İsrailli internet sitesi Beygale tarafından düzenlenen bir yemek turunda oldukları öğrenildi.


Soldan sağa Ran, Yehudit, Naama, Dudi Halifa, Anat Kama, Anabel, İra… İsrailli turistler, İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısından dakikalar önce bu fotoğrafı çekti.

Haberde, Dimonalı olduğu aktarılan Simha Dimri'nin emekli bir anaokulu öğretmeni olduğu ve saldırıda eşi Avi'nin de hafif yaralandığı belirtildi. Dimri'nin üç oğlu, bir kızı bulunuyor.

Dimona Belediye Başkanı Benny Biton, Dimrilerin şehrin tanınmış ailelerinden olduğu söyledi.

Biton, Dimrilerin çok hayırsever olduğunu ifade ederek, "Şehir acıyı hissediyor ve Dimri Ailesi'nin acısını paylaşıyor. Dimriler ihtiyaç sahiplerine ve şehir kurumlarına yardım ederdi" dedi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Yonathan Suher ’in ise 40'ıncı doğum gününü kutlamak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Patlamada Suher ’in eşi Inbal Maron-Suher de ağır yaralandı. Tel Avivli olan Suher Ailesi ’nin iki çocuğu bulunuyor.

Korkunç saldırıda yaralanan Pnina Greenfield ise grup fotoğrafı çekmek üzere ekipten ayrıldığı için hayatta kalmış. Greenfield, “Fotoğraf çekmek için ilerlemeseydim… Ağır yaralananlar arkada duruyordu. Teröristten en uzakta olan bendim” dedi.

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenleyen teröristin kimliği belli oldu

Greenfield, ailesinin daha önce Türkiye'ye gitmesine karşı çıktığını söyledi ve ekledi: “Başta biraz korku vardı. Eşim, ‘tehlikeli olabilir‘ dedi. Annem ve oğlum da. Biz de ‘Hayır İsrail de tehlikeli‘ dedik“ diye konuştu.

Olay yerinden kareler/Galeri Mynet
Dış basın İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı böyle gördü
Patlama anı güvenlik kamerasında
İstanbul Valisi: Canlı bomba kendini patlattı, 5 ölü
İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya yayın yasağı getirildi
Sosyal medyada yankılananlar
Türk yetkiliden 'İstiklal saldırısı' ile ilgili açıklama: İlk bulgular PKK'yı işaret ediyor
Hükümet'ten İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili ilk açıklama
Almanlar'ın uyarısına valilik tepki göstermişti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)