Malzemeler
Yarım bayat ekmek 1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül ) 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için : sıvıyağ
Tarif
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin. İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın. Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin. Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir .Bu Bayanşıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın. Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)