17 Aralık 2016 Cumartesi

Limonlu Tavuk


Malzemeler
500 gr tavuk bonfile 1 subardağı su 3 çorba kaşığı tereyağ 3 çorba kaşığı limon suyu 1 kutu süt kreması(istenirse) 1 çorba kaşığı un yarım su bardağı süt tuz karabiber
Tarif
tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım. yıkayıp derin bir tencereye koyalım. suyunu salıp çeksin.teteyağını ekleyip etleri iyice kızartalım. tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su, limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır. diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme)un iyice Bayanştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür. tuz ve karabiber eklenir. koyulaşana kadar kaynatılır. altı söndürülüp maydanozla süslenip sevis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)