17 Aralık 2016 Cumartesi

Islim Kebabı


Malzemeler
6 adet patlıcan 7 adet domates 5 adet biber 2-3 diş sarımsak 300 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 kaşık tereyağ
Tarif
Önce etleri düdüklü tencerede üzerini geçecek şekilde su koyup pişirin. Patlıcanları tamamen soyup uzunlamasına dilimleyin, teflon tavada yağsız şekildeiki tarafını da kızartın. İki dilim patlıcanı çarpı şeklinde üst üste koyun. Pişen etlerden tam ortasına koyup önce alttaki patlıcan dilimini üst üste gelecek şekilde katlayın. Sonra diğer patlıcan diliminin uçlarını üst üste getirerek bohça gibi yapın. Üzerine bir dilim domates bir dilim biber koyup üzerine kürdan batırın ve tepsiye dizin. Kalan domatesleri ve da koyup biraz daha kaynatın ve tepsiye yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine dökün. 170 derece fırında kızarana sarımsakları rendeleyin bunlara yağı,tuzu, biber salçasını, pulbiberiilave edipkaynatın haşladığınız etin suyunu kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)