Malzemeler
1 kg.kuÅbaÅı dana eti 1 ad.soÄan 2 su bard.pirinç 7 çorba kaÅıÄı katı yaÄ 5 su bard.su 2 çorba kaÅ.ayçiçek yaÄı Karabiber Tuz
Tarif
SoÄanları ince ince kıyın. Pirinci, niÅastası akıp suyu durulaÅıncaya kadar yıkayıp süzüdürün. YaÄı tencerede kızdırın. SoÄanları içinde kavurup pembeleÅtirin. Etleri katın, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzu, biberi ve suyu ekleyip bir taÅım kaynatın. AteÅten alın. Fırınınızı 180c getirip ısıtın. Pirinçleri 30 cm. çapındaki bir tepsiye yayın. Ãzerine eti suyuyla beraber boÅaltıp, piriçlerin tümüyle ıslanmalarını saÄlayın. Fırına sürün, yaklaÅık 40 dakika, pirinçler iyice yumuÅayıncaya kadar piÅirip fırından alın. YaÄı bir tavada kızdırın. PiÅen etlerle pilavın üzerine gezdirin. Karabiberi de serperek sıcak servis yapın. AFÄ°YET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)