9 Aralık 2016 Cuma

Biryan Nevşehir


Malzemeler
1 kg.kuşbaşı dana eti 1 ad.soğan 2 su bard.pirinç 7 çorba kaşığı katı yağ 5 su bard.su 2 çorba kaş.ayçiçek yağı Karabiber Tuz
Tarif
Soğanları ince ince kıyın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzüdürün. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde kavurup pembeleştirin. Etleri katın, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzu, biberi ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alın. Fırınınızı 180c getirip ısıtın. Pirinçleri 30 cm. çapındaki bir tepsiye yayın. Üzerine eti suyuyla beraber boşaltıp, piriçlerin tümüyle ıslanmalarını sağlayın. Fırına sürün, yaklaşık 40 dakika, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip fırından alın. Yağı bir tavada kızdırın. Pişen etlerle pilavın üzerine gezdirin. Karabiberi de serperek sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)