20 Aralık 2016 Salı

Ciğerli Omlet Tarifi


Malzemeler
• 250 gr kuzu veya tavuk ciğeri
• 3 yumurta
• 1 domates
• 1 demet maydanoz
• 1 kaşık mısır unu
• Tuz, karabiber

Yemek Tarifi
1- Ciğer küçük küçük doğranır.
2- Tavaya 1 kaşık yağ konulur. Ciğer ve tuz ilave edilir.
3- Ciğer suyunu çekince, doğranmış domates katılır, 1-2 dakika sonra pişirilip ateşten alınır.
4- Karabiber, kıyılmış maydanoz, un katıp Bayanştırılır.
5- Yumurtalar ayn bir yerde çatalla çırpılıp ciğere ilave edilir ve iyice Bayanştırılır.
6- Tavaya biraz yağ konulup kızdırıldıktan sonra malzemenin yarısı dökülüp yaydırılır.
7- İki tarafı da pişirilir.
8- Diğer malzeme de pişirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)