10 Aralık 2016 Cumartesi

Elbasan Tavası


Malzemeler
Soğan 1 orta boy 60 gram Kuzu et (kemikli) 6 parça 1 kg Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Yoğurt 1 1/2 su bardağı 330 gram Un 5 yemek kaşığı 30 gram Yumurta akı 2 adet 60 gram
Tarif
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Eti ve soğanı tencereye koy, kısık ateşte kendi suyu ile 45 dakika pişir Tuz ekle, suyunu çekip yumuşayıncaya değin pişirmeye devam et Etleri bir tepsiye al Yoğurdu bir kapta un ve yumurtayla çırp, etin üzerine dök Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika kızart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)