18 Aralık 2016 Pazar

Etli Patlıcan Dolması


Malzemeler
Patlıcan 6 orta boy 1 kg Soğan 2 orta boy 120 gram Pirinç 2/5 su bardağı 75 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Kıyma (orta yağlı) 1 ¾ su bardağı 300 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Nane 1 yemek kaşığı 3 gram Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram Su 1 1/3 su bardağı 265 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Domates 1 küçük boy 100 gram
Tarif
Sebzeleri yıka Patlıcanların saplarını kes, enine ortadan ikiye böl, kenar kalınlığı 2-3 mm olacak şekilde içlerini oy, suya koy Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Pirinci yıka, süz Maydanozu ayıkla, ince ince kıy Salça, kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, 1/3 su bardağı su ve yağı iyice Bayanştır Patlıcanları bu içle doldur Açık taraflarını domates dilimleriyle kapat, yayvan bir tencereye, açık tarafları üste gelecek şekilde diz Kalan suyu sıcak olarak koy, kapağı kapat, pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 50 dakika pişir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)