18 Aralık 2016 Pazar

Kazan Kebabı


Malzemeler
5 adet patlıcan Köfte için :250 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası tuz karabiber SOS İçin :2 adet domates 4 adet sivri biber 1 çorba kaşığı sıvı yağ az biraz su
Tarif
patlıcanları ortadan ikiye kesip her bir parçanın bir ucundan iki diğer bir ucundan bir kesik atalım. Kıymaya, rendelenmiş soğan, biber ve domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuralım. Köfte kıymasından küçük parçalar alıp elimizle şeklini verdikten sonra tuzlu sudan çıkarttığımız patlıcanların kesilen kısımlarına köftelerimizi yerleştirelim. Bütün patlıcanlar bitinceye kadar işlemi tekrarlayalım. Sıvıyağını yemek yapacağımız tencereye alıp üzerine rendelemiş olduğumuz domatesleri az biraz tuzu ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra üzerine hazırladığımız patlıcanları dizelim. İsteğinize göre biber ve domatesle üzerini süsleyebilirsiniz. Patlıcanları gezmeyecek kadar su ilave ettikten sonra kısık ateşte kontrol ederek ağır ağır pişmesini sağlayalım. Afiyet bal şeker kaymak olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)