Malzemeler
* 2.5 su b.pirinç * 300 gr.kuzu eti * 2 domates * 2 biber * 1 soğan * 1 diş sarımsak * sıvıyağ * defne yaprağı * 2 patlıcan * 1 su b.et suyu * tuz * su
Tarif
2.5 su b. pirinç ve et suyu ile pilav pişrilir. Diğer taraftan 300 gr. kuzu eti sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine defne yaprağı, doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış domates ve biber eklenerek alabildiği kadar su ile pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar uzunlamasına incecik kesilerek az yağda sotelenir. Sotelenen patlıcan derin bir kasenin içerisine kafes olacak şekilde dizilir. Üzerine pişen etli Bayanşım dükülür. Daha sonra üstüne pilav konularak hafif bastırılır. Patlıcanların dışta kalan kısımları üzerine kapatılarak servis tabağına ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)