3 Aralık 2016 Cumartesi

Kanola Yaği Ve Soslu Kuzu Pirzola


Malzemeler
1kg kuzu pirzola 1sb kanola yağı SOS İÇİN: 1 sb et suyu 50gr sadeyağ 1 çorba kaşığı un 1 çb rendelenmiş kaşar peyniri 2 yumurta 2 sb galeta unu Tuz, karabiber Kızartmak için kanola yağı
Tarif
Pirzolaların hepsini bir su bardağı kanola yağı ile her iki tarafı iyice kızarana kadar kuvvetli ateşte 5 dak. kızartın. Kızaran pirzolaları tavadan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Sosu için bir kaba 50 gr sadeyağı ve un koyun. Un bir iki dakika kavurun. Bir bardak et suyu ilave edin. Koyu bir salça kıvamına gelinceye kadar Bayanştırılarak pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ve tuz ilave edin. İyice Bayanştırıp ocaktan alın ve bir kenarda biraz ılıması bekleyin. Pirzolaları teker teker bu salçaya batırarak biraz donması için yağlanmış bir tepsiye dizin. Pirzolaların üstündeki salçalar donunca bunları çırpılmış yumurtaya ve sonrada galeta ununa (galeta ununun içine kırmızıbiber, kekik gibi isteğinize bağlı olarak baharat Bayanştırabilirsiniz) bulayarak kızdırılmış yağda kızartın. Daha sonra servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis yapın. Süslemeyi de unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)