10 Aralık 2016 Cumartesi

Kestaneli Sarma Tarifi


Malzemeler :
* 3 tane kuru soğan
1,5 çay fincanı, pirinç
1 yemek kaşığı, dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı, kuş üzümü
1 Kase haşlanmış kestane
1 miktar, maydanoz
1 miktar, nane
1 tane, limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Su
Dolma Tarifi
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım, bunun için tencereye sıvıyağı alalım üzerine, fıstıkları ilave edelim kavuralım. İncecik doğradığımız soğanı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçi ilave edelim kavurmaya devam edelim. Daha önceden yarı kıvamda haşlanmış ve parçalanmış olan, kestaneleride tencereye alalım. Kuş üzümü ve baharatlarını ilave edelim, suyunu ayarlayalım pişmeye bırakalım. Pişen iç malzemeye son olarak ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edelim ve ocaktan alalım. Bir tencereye su dolduralı kaynamay bırakalım, kaynayan suya tuz atalım, lahanaları haşlanması için tencereye alalım, haşlandıktan sonra süzelim. Yaprakları ikiye bölelim, uclarına iç harçtan alalım ve saralım. Sarma işlemi bittikten sonra, sarmaları tencereye dizelim, üzeri için, çıkur bir tasa su alalım üzerine zeytinyağı, tuz ve şeker ilave edip Bayanştıralım hazırladığımız sosu sarmaların üzerine dökelim, dilim limon dizelim. Üzerine bir tabak kapatıp, sarmayı kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)