2 Aralık 2016 Cuma

Kolay Börek Tarifi


Kolay börek tarifi arıyorsanız,E-Tarifler.Comolarak vereceğimiz bubörek tarifitam size göre.Hazır yufka börekleriartık bizler için kısa sürede lezzetli birtepsi börekyapmamızı sağlıyor. Önceden el açması börek yapabilmek için ne kadar zaman kaybederdik, şimdi bir paket hazır yufka ile birkaç dakikada böreği hazırlayıp, yarım saat 45 dakikada da bir tepsi böreğe kavuşabiliyoruz.Kolay börekyapmak istiyorsanız isterseniz bizim gibi iç harcı olarak peynir kullanın, isterseniz kıyma kullanın, isterseniz patates kullanın, tercih sizin. Eğer böreğinizin üzerinin çıtır çıtır olmasını, içinin yumuşacık olmasını istiyorsanız, böreği sararken içindeki yufkalara bir miktar yoğurt sürün, en üst katına da sadece sıvıyağ ve yumurta sarısı sürün. Böylece içi yumuşak üstü çıtır bir börek elde edersiniz. Bir de börek fırından çıktığı anda üzerine bir parça donmuş tereyağını bıçağın ucuyla tutup sürerek gezdirin. Bu şekilde de hem daha lezzetli olur böreğiniz hemde çıtır çıtır olur. Börek yapacağınız zaman alacağınız yufkaya dikkat edin. Birbirine yapışmış ve kalın yufkalar böreğinizin lezzetini ve şeklini bozar.
MALZEMELER :
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
4 yumurta
6 adet yufka
İç harcı
1 demet maydanoz, doğranmış
300gr beyaz peynir
Börek Tarifleri
Bir kapta yumurta, su, süt ve yağ iyice Bayanştırın. Yağlanan tepsiye bir yufka koyulur kenarlarda taşma olmasın gerekirse koparın. Diğer yufkayı rulo yapın ve 7 cm lik parçalar halinde kesip sütlü Bayanşıma batırın ve tepsiye yuftkanın üstüne dizin. İç malzemeyi ekleyip diğer yufkalarada aynı işlemi yapın ve harcın ütüne dizin. En son 1 yufkayı en üste kapatın sütlü Bayanşımdan dökün. 190 derecede olan sıcak fırında kızarana kadar pişirin.İşte kolay börek yaparak bir tepsi nefis bir börek elde bu kadar, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)