Güzel bir güne başlamanız dileği ile bugün sizler için hazırladığım tarifime geçiyorum. Türk mutfağının vazgeçilmez yemek seçimi olan sarma vedolma tarifleri geleneksel lezzetlerin başında geliyor. Bugün sizin için özellikle damak zevkimize uyduğu ve tüm aile fertlerinin eminim ki yemekten zevk aldığı ve en çok yapılansarma tariflerinden biri olan Lahana Sarması Tarifi veriyoruz.
Aşamalı resimler halinde hazırladığımızLahana Sarma Tarifi kolayca uygulaya bileceğiniz ve yapım aşamasında zorlanmayacağınız tarifimizi yoğurt ve nane ile süsleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz diyerek sizi sarma tarifimiz ile baş başa bırakıyorum. Servise salata ve çorba ile sunabilirsiniz. Kolay gelsin…
Lahana Sarması Tarifi Malzemeler
Yarım kilo pirinç ( 2 su bardağı)
Yarım kilo yağlı kıyma
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak (daha sonra üstüne ekleme için)
Nar ekşisi (daha sonra üstüne ekleme için)
Bir miktar maydanoz
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
Baharat olarak kırımızı biber, karabiber,tuz az miktarda sumak
Kuru nane
Etli Lahana sarması iç harcının yapılışı:
İlk önce iç malzeme harcımızı hazırlamak için öncelikle soğanlar küçük bir şekilde doğranacak . Harcımızı hazırlamak için derin bir kabın içine pirincinizi ve soğanımızı aldıktan sonra içine ılık su ile ıslatmış olduğumuz salça, ve yarım kilo kıymayı da ilave edip, küçük küçük doğranmış maydanozları da ekliyoruz. Son olarak baharatları da ilave edip harcı yoğurarak harmanlıyoruz. hafif cıvık bir harç olacak.
RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…
Malzemeler:
1 tane orta boy, lahana (dolmalık)
2 çay fincanı, bulgur
3 tane soğan
2 tane taze soğan
1 tane domates
kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, yenibahar, tuz, şeker
Bit miktar, maydanoz
zeytinyağı
Sarma Tarifi
Öncelikle lahanayı, haşlamak için büyük bir tencereye suyu alalım, kaynayınca lahanayı tencereye ilave edelim, haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, bunun için, sıvıyağı bir tavaya alalım, üzerine ince kıydığımız soğanı alıp kavuralım. Taze soğanı, ekleyelim, Bayanştıralım bulguru ekleyelim, kavuurmaya devam edelim. Sonra sırası ile, baharatları, tuzu ve şekeri ,lave edelim ve ocaktan alalım soğumaya bırakalım. Diger yandan, haşlanan lahanayı soğuk suya alalım, soğuyunca süzgece alalım. Harç soğuduğunda, içine doğradığımız, domates ve maydonozu katalım Bayanştıralım. İstediğiniz şekilde dolmalarınızı sarınız, tencereye diziniz, üzerine zeytinyağı gezdirip, b,raz sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler
•1 tane lahana
•İç harcı için:
2 çay fincanı, bulgur
4 tane, soğan
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 tatlı kaşığı, biber salçası
1 miktar, maydanoz
1 miktar, dereotu
1 miktar, reyhan
1 miktar, taze nane
tuz, karabiber
zeytinyağı
su
Lahana Sarması
Bayanştırma kabına, ayıklanmış ve yıkanmış bulguru alalım, üzerine ince kıydığımız soğanı ilave edelim. Ayıklanıp yıkanmış ve ince doğranmış maydanozu, reyhanı ve naneyi ekleyelim. Salçasını, tuz ve karabiberini katalım en son zeytinyağı ekleyelim Bayanştıralım. Haşlanmış olan lahanaya saralım, tencereye dizelim, suyunu verelim pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)