Malzemeler
Hardal 4 silme çay kaÅıÄı Un 3 kaÅık TereyaÄı Karabiber (Taze çekilmiÅ) Domuz pastırmasi 4 ince dilim Pırasa (DoÄranmıÅ) 1 adet İç yaÄı 25 gr. Taze kereviz yapraÄı 2 sap Havuç (DoÄranmıÅ) 1 adet Salatalık (turÅuluk) 2 adet Tuz SoÄan (Küçük, çok ince çentilmiÅ) 1 adet Et suyu 3 bardak SıÄır eti (Sırt kısmından) 700 gr
Tarif
SıÄır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlıÄı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz). Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleÅtirin. SalatalıÄı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun. Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle baÄlayın. Ä°cyaÄını bir tavada eriterek sarılmıŠet dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın. Etlerin yaÄını süzerek tavadan çıkartın. Tavaya sebzeleri koyarak karıÅtıra karıÅtıra 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmıŠetleri tavaya yerleÅtirin. Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar aÄır ateÅte piÅirin. Etleri çıkartarak bir servis tabaÄına yerleÅtirin ve sıcak olarak saklayın. KavrulmuÅ ve piÅmiÅ sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıÅtırıcıyla püre oluncaya kadar karıÅtırın. Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateÅte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın. BaÅka bir tavada yaÄı eritin, içine unu katın ve karıÅtıra karıÅtıra 2-3 dakika kadar kavurun. Tavayı ateÅten alarak sebze püresini katın. Sonra tekrar ateÅe oturtarak, sürekli karıÅtıra karıÅtıra 2 dakika kadar piÅirin. HazırladıÄınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)