10 Aralık 2016 Cumartesi

Sebzeli Piliç


Malzemeler
1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti 2 adet soğan 3- 4 diş sarımsak 2- 3 çarliston biber 100-150 gr. taze fasulye 2 kabak 1 patlıcan 2 domates 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber
Tarif
Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20- 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıBayanlır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır. Çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir. Sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi Bayanştırılarak harmanlanır. Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur. Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)