3 Aralık 2016 Cumartesi

Soğanli Ciğer Tava


Malzemeler
-1 kilo kuşbaşı kuzuciğer -2 iri soğan -6 çorba kaşığı sıvıyağ -3,4 diş sarımsak -1 su bardağı un -4,5 dal maydonoz -Tuz, karabiber, kekik
Tarif
Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp, Bayanştırarak unlayın. Tavada 5 kaşık sıvıyağ kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıBayanp kağıt havlu üzerine alın. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydonozu temizleyip kıyın. Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek Bayanştırın. Tahta kaşıkla yavaş yavaş Bayanştırarak 5 dk pişirin. Maydonozu ekleyip Bayanştırın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)