6 Aralık 2016 Salı

Tosun Böreği Tarifi


Malzeme :
* 4,5 çay fincanı, un
* kahve fincanı, sıvıyağ
* alabildiği kadar su
* tuz
İç harcı için:
* 1 çay fincanı, sıvıyağ
* 3 yemek kaşığı, haşhaş
* 1 kase haşlanmış mercimek
* 1 tane, soğan
* tuz,karabiber
* 1 yumurta sarısı
* haşhaş tohumu
Börek Tarifi
Önce hamurunu hazırlayalım, bunun için Bayanştırma kabına unu alalım üzerine sıvıyağı, tuz ve su ilave edip yoğuralım kıvama gelince 4 eşit parçaya ayıralım. Hamurları açalım, üzerlerine haşhaşla yağı Bayanştırıp sürelim, yufkaları üst üste koyalım, sıkıca bir rulo yapalım 2 cm kalınlığında keselim bir tepsiye dizerken içi gözükücek bir şekilde olmalı hazırladığımız hamurları yarım saat (buzdolabında) dinlendirelim.
İç harçı için, bir tavaya yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı alalım kavuralım. Haşlanmış mercimeği ilave edelim, tuz ve baharatını ayarlayalım, ocaktan alalım.
Buzdolaboında dinlendirdiğimiz hamurları cıkaralım, elimizle açalım aralarına ılık harçtan yeteri kadar ilave edelim hamurun uclarını birleştirip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim haşhaş tohumu serpelim. 180 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)