16 Ocak 2017 Pazartesi

Armut Köpüğü Tarifi


Armut Köpüğü Tarifi Yapımı
MALZEMELER
3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik
Tatlı Tarifi
Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve Bayanştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın.
Kremayı kısık ateşe koyun ve Bayanştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir Bayanştırmayı ihmal etmemeyin.
Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin.
Bu Bayanşımı, hazırladığınız kremaya Bayanştırın. Elde edilen Bayanşımı 4 kaseye eşit paylaştırın. İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)