1 Ocak 2017 Pazar

Beşamel Sos Tarifi


Merhaba değerli takipçilerimiz, Beşamel Sos Tarifini vereceğiz sizlere. Türk mutfağına sonradan giren bu sos yapılan yemeğe gerçekten lezzetlendiren bir unsurdur. 1600 yıllarında yaşayan bir markizin adını taşıyan bu sos anlaşıldığı üzere Fransız mutfağından bize gelen bir ana sostur. İtalyan mutfağında dafırında makarna tarifinde  kullanılan sos. Ülkemiz mutfağına bu beyaz sos biraz geç olsada girdi. Soslar tek başına tüketilmeyen yardımcı yemeklerdir, ana yemeklere kimi zaman görsellik katsa da temel amacı lezzet katmasıdır. Soslar kullanılma amaçlarına göre değişebilir,salata sosusıvı olması gerekirken,et yemeklerivemakarna tarifleriiçin hazırladığımız sosun katı bir sos olması gibi. Beşamel Sos Tarifi katı sos katagorisine giriyor.
Diğersos tarifleriiçin katagorimize tıklamanız yeterlidir. Tarif önerilerimize gelirsek yeni eklediğimiz nefisBoşnak Böreği Tarifibir göz atmanızı tavsiye ederiz. Farklıekmek tarifleriisterseniz son eklediğimiz tariflerdenFırında Peynirli Ekmek Tarifiözellikle tavsiye ederiz.
Beşamel Sos Malzemeleri
•  2 su bardağı süt
•  2 çorba kaşığı margarin
•  2 çorba kaşığı un
•  tuz
•  1 yumurta sarısı
•  1 tatlı kaşığı limon suyu

Beşamel Sos Tarifi
1   Bir tavaya unu ve yağı koyun, kavurun.
2   Sütü ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
3   Tavayı ateşten indirin ve yumurta sarısını ekleyerek Bayanştırın.
4   Tuz ve karabiberini ekleyip gerektiği zaman kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)