15 Ocak 2017 Pazar

Cevizli Hanım Bileği Tarifi


Malzemeler
Hamuru için;
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı su
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
Harcı için;
• 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
• 1 ratlı kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
• 1 su bardağı toz şeker
Şurubu için;
• 3 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
Üzeri için;
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için;
• 1 su.bardağı nişasta
Tatlı Tarifi
• Şurubu için; şeker ve suyu tencereye koyup, eriyene kadar Bayanştırdıktan sonra 15 dakika kaynatın. Koyulaşıp, soğuması için bekletmeye alın.
• Hamuru için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, karbonar ve yeteri kadar suyu Bayanştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamuru dinlenmesi için en az 30 dakika bekletin. Hamurdan 4 adet beze yapın. Her birini nişasta yardımıyla incecik açarak yufka haline getirin.
• Üzerine dövülmüş ceviz, tarçın, karanfil ve toz şeker Bayanşımından 2 yemek kaşığı kadar serpiştirin.
• Yufkanın iki ucundan elinizle ortaya doğru toplayın. Pilileri bozmadan bıçakla dikkatlice kesin.
• Hamurların kesik kısımlarını elinizle hafifçe bastırarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
• Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirdikten sonra, 180 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin.
• Soğumuş şurubu döküp, ılındıktan sonra servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)