16 Ocak 2017 Pazartesi

Çilekli Mus Tatlısı Tarifi


Çilekli Mus Tatlısının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
2 yumurta akı
100 gr çilek
3 çorba kaşığı toz şeker
300 gr çilekli yoğurt
300 gr tuzsuz krem peynir
10 gr toz jelatin
Süslemek için :
nane yaprağı, çilek, pudra şekeri
6 Kişilik
Tatlı Tarifi
Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile Bayanştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın.
jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar Bayanştırmaya devam edin.
Daha sonra çilekli Bayanşıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli Bayanşıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle Bayanştırın. Bayanşımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)