Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
1 Ocak 2017 Pazar
Galetalı Tavuk Tarifi
• 1 adet tavuk
• 1 su bardağı galeta tozu
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 2 yumurta
• 125 gr kaşar peyniri
• 3 çorba kaşığı un
• 1 adet soğan
Yemek Tarifi
1- Tavuğu haşlayın. Bunun suyuna arzu ederseniz bir soğan koyabilirsiniz.
2- Tavuk pişince ateşten alın. Soğuyan tavuğu tencereden çıkartın. Sonra etleri zedelemeden kemiklerinden çıkartın.
Ramazan Sofrası no9)
3-2 yumurtayı çırpın. Tavuk parçalarını önce una bulaym. Sonra yumurta ve nihayet galetaya bulaym.
4- Üç kaşık yağı tavada kızdırarak, tavuk etlerini üçer üçer yağa atm. Parçaların alt ve üstünü altın gibi renk alana kadar kızartın.
5- Sıcak sıcak servis tabağına alarak sofraya götürün. Galetalı tavuğu; patates püresini, fırında patates veya sebze soteleriyle birlikte servis yapabilirsiniz.
6- Aşağıda tarifini vereceğimiz Sarımsaklı Patates Kızartması da güzel bir garnitür olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)