23 Ocak 2017 Pazartesi

Kahramanmaraş Dondurması Tarifi


Merhaba, 300 yıldır yapılan Kahramanmaraş Dondurması Tarifi yaparken dikkat etmemiz gerekene nelerdir diye düşünüyorsanız , size birkaç öneri vermek isteriz. Kullanılan süt pastörize süt olmaması, mutlaka günlük süt olması Kahramanmaraş dondurması yaparken kıvamı açısından oldukça önemlidir. Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en önemli fark içerisindeki salep miktarıdır. Salep miktarını ne kadar artırırsak dondurmanın kıvamı o kadar daha uzayan kıvamda olacaktır. Eğer kar gibi beyaz olmasını isterseniz, sürekli savurarak cevirmek gerektiğidir.Soğutma işleminin de çok önemli olduğu bilinir.
Kahramanmaraş Dondurması Tarifini hazırladık, hafiftatlı tarifleriiçin diğer tariflerimize bakabilirsiniz. Fırında yapılan tarifler için,Et yemeklerikatagorimizden yardım alabilirsiniz. Aradığınız farklı bir tarif iseDolma tariflerikatagorimize bakabilirsiniz. HarikaMeze tariflerimze göz attınız mı? YeniTart tariflerieklendi biginize. Yeni eklenenÇorba Tariflerivar bir göz atın. Kolay gelsin…
Kahramanmaraş Dondurması Tarifi için malzemeler
Yarım (1/2) litre süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı jelatin
1 tatlı kaşığı emülgatör
1 tatlı kaşığı salep
1 çay kaşığı mısır nişastası


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)