15 Aralık 2016 Perşembe

Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama


Malzemeler
10 adet Kuzu İncik 3 çorba kaşığı Un 100 gr Tereyağı 400 gr havuç 1 kg patates 1 adet marul 1/2 limon 2 adet damla sakızı 1/2demet dereotu 10 diş sarmısak Tuz, karabiber 1 adet defne yaprağı
Tarif
Bir tencerede Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın Tencereyi ara ara Bayanştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin 1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatın Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)