15 Aralık 2016 Perşembe

Parmesan Peynirli Dana Eti


Malzemeler
4 parça dana pirzolası 4 yemek kaşığı zeytinyağı İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber 1 orta boy kıyılmış soğan 1 ince doğranmış kereviz kökü 1 çay kaşığı Sarmısak Sosu 250 ml tavuk suyu 1 yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 kg soyulmuş domates 1 çay kaşığı toz şeker 1/4 bardak Un 2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri 2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri Maydonoz, tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan yaprağı
Tarif
Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin Yumurtayı çırpın Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın Fırını 170°C'de ısıtın Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)