Malzemeler
4 parça dana pirzolası 4 yemek kaÅıÄı zeytinyaÄı Ä°nce ince doÄranmıŠ1 küçük kırmızı biber 1 orta boy kıyılmıŠsoÄan 1 ince doÄranmıŠkereviz kökü 1 çay kaÅıÄı Sarmısak Sosu 250 ml tavuk suyu 1 yumurta 1 yemek kaÅıÄı domates salçası 1/2 kg soyulmuÅ domates 1 çay kaÅıÄı toz Åeker 1/4 bardak Un 2/3 bardak dolusu ufalanmıŠbayat ekmek 2 yemek kaÅıÄı tereyaÄı 1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri 2/3 bardak rendelenmiÅ Parmesan peyniri Maydonoz, tuz, karabiber, kurutulmuÅ reyhan yapraÄı
Tarif
Arasına yaÄlı kaÄıt koyduÄunuz etleri tokmakla döverek inceltin ZeytinyaÄını kızdırıp kırmızı biberi, soÄanı, kerevizi ve sarmısaÄı karıÅtırarak kavurun Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz Åekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin KapaÄını kapatıp ara sıra karıÅtırarak domates sosunuz koyulaÅana kadar piÅirin Yumurtayı çırpın Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmıŠekmeÄe batırıp tereyaÄında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleÅene kadar kızartın Fırını 170°C'de ısıtın Tepsiye dizdiÄiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin Domates sosunu kaÅıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin Kalan 1 yemek kaÅıÄı zeytinyaÄını bifteklerinizin üzerinde gezdirin Et yumuÅayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk piÅirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)