1 Ocak 2017 Pazar

Kar Kraliçesi Pirinç Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
· 1 paket jöle
· 1 su bardağı haşlanmış pirinç (kırık)
· 3 su bardağı süt
· mevsim meyvası (çilek muz elma kayısı kivi)
· vanilya
· yumurta sarısı
· 1 çorba kaşığı nişasta
· 1 çorba kaşığı un
Sütlü Tatlı Tarifi
Pirinç biraz suyla haşlanır. Süt nişasta un eritilir, yavaş yavaş pirince ilave edilir, şekerde ilave edilir,kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. 2 su bardağı kaynar suda jöle eritilir sonra 1 bardak soğuk su konur ve Bayanştırılır. Pirinç tatlıya yavaş yavaş ilave edilir. Kesinlikle mikser kullanılmaz.1 yuvarlak kaseye ıslatılıp boşaltılır. Buzdolabının alt kısmında 1 gece bekletilir servis tabağına ters çevrilir.hindistan cevizi ve meyvalarla süslenir. servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)