18 Ocak 2017 Çarşamba

Kayısılı Krema Şenliği Tarifi


Malzemeler
3 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
4 top çikolatalı dondurma
200 gr. sade çikolata
125 mi. krema
30 gr. antepfıstığı
Tatlı Tarifi
Yumurtaları çırpın, tereyağını bir kapta eritin. Yumurtayı, tereyağını, sütü ve unu iyice Bayanştırın. Bu şekilde sert olmayan bir Bayanşım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulü eritin. Yani içinde parça çikolataların olduğu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtun. Bayanştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ısıtın. I Hazırladığınız Bayanşımdan bir kepçe ip bu tavaya ince bir kat yayın. Orta ateş üstündeki tavada şekillenmeye başlayan krepin önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp aynı şekilde ikinci krepi kızartın. Bayanşım bitene kadar bu işleme devam ederek krepleri arkalı-önlü kızartın.Her birini üçgen şeklinde katlayın ve servis yapacağınız tabaklara paylaştırın. Üzerlerine birer top dondurma döşeyin. Erittiğiniz çikolataya, kremayı Bayanştırın. Bu sosu kreplerin üzerine paylaştırarak dökün. Dövülmüş antep fıstığıyla süsledikten sonra da servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)