4 Ocak 2017 Çarşamba

Kazan Karası Tarifi


Malzemeler:
1 litre  süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek  kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 çay fincanı, şeker
75-100 tereyağı miktarı, sizin damak zevkinize bağlı
100 gr. bitter çikolata (yarısı rende olacak)
1 paket vanilya
2 tane  dilim muz
1 paket kakaolu bisküvi

Sütlü Tatlı Tarifi
Bir tencereye nişasta, şeker, kakao ve unu alalım sütü ekleyelim kısık ateşte Bayanştırarak kıvam alana kadar pişirelim.  Piştikten sonra tereyağ, çikolata (rende) ve vanilyayı ilave edelim iyice Bayanştıralım.
Servis tabağının tabanına 3 cm kalınlığında hazırladığımız muhallebi dökelim. Üzerine bir sıra bisküvi dizelim, bisküvilerin üzerine muz dilimleri dizelim, muz dilimlerinin üzerine bisküvi dizip kalan muhallebiyi üzerine dökelim. Spatula ile düzeltelim buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra üzerine çikolata (rende)  ve bol hindistancevizi serpelim, dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)