3 Ocak 2017 Salı

Sızbal Çekez Tarifi


MALZEMELER :
· 1/2 Kg Erik
· 4 su bardağı yoğurt
· 1 demer taze soğan (robottan geçirilmiş)
· 2 diş sarımsak
· kişniş
· 4 yumurta (haşlanmış)
· 2 çorba kaşığı mısır unu
· 1 çorba kaşığı acıka
Yemek Tarifi
Erikler az suyla pişirilir süzgeçten geçirilir. Çıkan püre bir taşım kaynatılır. İçine ince kıyılmış taze soğan sarımsak kişniş mısır unu konup bir iki kez çevrilir ateşten alınır. Acıka konur soğutulur. Yoğurt ve küp küp doğranmış haşlanmış yumurta konur ve Bayanştırılır. Üzeri taze yeşillikle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)