1 Ocak 2017 Pazar

Kedi Dili Parfe Tarifi


Malzemeler:
14 adet kedidili
2 çay fincanı, süt
1 Poşet kakaolu toz şanti
1 yemek kaşığı, un
1 yemek kaşığı, kakao
yarım bardak toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay fincanı, süt
Kedidilini Islatmak İçin:
2 yemek kaşığı, granül kahve
2 yemek kaşığı, toz şeker
1 çay bardağı, su
Üzeri İçin:Kiraz Şekerlemesi
Sütlü Tatlı Tarifi
Bir tencereye, sütü alalım üzerine sırası ile yumurta sarılarını, unu, kakaoyu, vanilyayı ve şekeri alalım. Sürekli Bayanştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan indirelim, içine sütle cırptığımız şantiyi alalım güzelce Bayanştıralım.
Kedi dillerini ıslatmak için, süt ve şekeri Bayanştıralım ve bisküvileri ıslatalım. kek kalıbının tabanına ve kenarlarına dizelim, üzerine kiraz şekerlemeleri alıp kremanın yarısını dökelim. Bir sıra daha kedidili dizelim ve geri kalan kremayı dökelim, üzerine kiraz şekerlemeleri ile süsleyelim. Birkaç saat sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)