13 Ocak 2017 Cuma

Kolay Samsa Tatlısı Tarifi


Malzemeler
5 tane dikdörtgen  milföy
İç malzemeleri;
1 çay fincanı  çekilmiş ceviz (biraz iri olacak)
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 tatlı  kaşığı toz tarçın
Üzerine;
1 tane yumurtanın sarısı
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su

Tatlı Tarifi
Milföy hamurunu buzluktan çıkaralım bir kenara alalım, cözülmesini bekleyelim.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bir tencereye suyu ve şekeri alalım Bayanştırarak kaynatalım, ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelim. Ocaktan alalım, ılınmaya bırakalım.
Unladığımız tezgaha milföy hamurunu alalım oklava yardımı ile hamuru inceltebildiğimiz kadar açalım Bayanştırdığımız iç harçtan hamurun uzun yerinden boyuna yeteri kadar koyun ve rulo şeklinde sarın. 2-3 cm kalınlığında keselim, 1 tane hamurdan beş tane tatlı çıkıyor.
Bütün milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın, fırın tepsisine alın üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımı ile üzerine çizikler atalım, 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti verelim. Bir kaç saat sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bu malzemelerden, 25 adet çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)