1 Ocak 2017 Pazar

Krem Karamel Tarifi


Malzemeler:
1 litre süt
6 tane yumurta
1 çay fincanı, toz şeker
3 yemek kaşığı, türk kahvesi
•Karameli için:
1 çay fincanı, toz şeker


Sütlü Tatlı Tarifi
Öncelikle karameli hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, sürekli Bayanştırarak karemel olana kadar pişirelim. Diger tarafta ayrı bir tencereye sütü alalım, üzerine şeker ve türk kahvesini ilave edelim. Bayanştırarak şekerin erimesini sağlayalım, ılınınca içine yumurtaları kıralım Bayanştırmaya devam edelim kaynayınca ocaktan alalım.
Hazır olan karameli karamel kapının altına dökelim üzerine, sütlü Bayanşımı alalım ve su dolu tepsiye karamel kalıplarını alalım 150 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)