15 Ocak 2017 Pazar

Kıtırlı ayva tatlısı Tarifi


Malzemeler:
2 adet ayva
1çay fincanı tozşeker
1 tatlı k. tarçın
Muhallebisi için:
3 çay fincanı süt
1 çay fincanı tozşeker
1 p. vanilya
3 yemek k. un
Üzeri için:
2 yumurta akı
2 yemek k. tozşeker

Sütlü Tatlı Tarifi
Öncelikle ayvaları yıkayalım ve kabukları ile rende yapalım. Tencereye alalım, toz şeker ve tarcın ilave edelim ve pişirelim.
Biz bu arada muhallebisini hazırlayalım, tencereye sütü alalım, üzerine sırası ile toz şekeri, vanilyayı ve unu ilave edip Bayanştırarak pişirelim.
Pişen ayvayı fırın tepsisine yayalım, üzerine iri Kıydığımız cevizleri serperek ilave edelim. Üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
Çukur bir kaba yumurta aklarını alalım tozşeker ilave edip mikserle köpürene kadar çırpalım. Ve tepsideki ayva tatlısının üzerine sıvayalım,170 derecelik ısıda yumurta akları sertleşene kadar tutalım, fırından çıBayanp soğumaya bırakalım.
Soğuyan ayva tatlısını dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)