13 Ocak 2017 Cuma

Kuğu Gölü Kebabı Tarifi


MALZEME
• 4 adet taze enginar (ayıklanmış, limonlu etsuyunda pişmiş)
• 3 adet patlıcan (0,5 mm. uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
• 1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
• Yanm piliç (kemiksiz, s otel i k doğranmış)
• 2 yemek kaşığı margarin
• 1 su bardağı su
• 2 çay bardağı süt
• 1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
• 1.5 adet mantar (orta boy, kıyılmış}
• 1 su bardağı sıvıyağ
• Yeterince tuz
Kebap Tarifi
Belirtilen biçimde hazırladığımız dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım. Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler ha­linde kesilmiş ve acı suyu alınmış pat­lıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir ka­ba alıp bekletelim. Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pem-beleşinceye dek kavurduktan sonra kı­yılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım. Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup sal­çayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pi-şirelim. Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosun­dan ayırıp bekletelim. Bir kenarda tut­tuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım. İkinci kapatmayı ya­pıp üzerine rende kaşar serpelim. Sü­zülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına ya­yalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırın­da pişirip servis edelim.
Not: Limonu tadını bozmayacak kadar sıkınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)