Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
10 Ocak 2017 Salı
MUHALLEBİLİ ÇITIR KAPLI AYVA TATLISI Tarifi
MALZEMELER:
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için :
2.5 bardak süt
1 aket dr. oetker tavuk göğsü
Çıtır için:
2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
Sütlü Tatlı Tarifi
Ayvalar kabuklarıyla rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tıpkı almalı kurabiye harcı hazırlar gibi pişirilir. ve fırına dayanaklı bi borcama pişirilen ayvalar yayılır. bu arada tavuk göğsü arkasındaki tarife göre pişirilir ayrıca tavuk göğsü tarifimize de bakabilirsiniz ve ayvaların üstüne yayılır. son olarak 2 yumurta akı şekerle beraber iyice köpürülünceye kadar çırpılır ve muhallebinin üstüne sürülür kızgın fırına üstü kızarana kadar koyulur. muhallebisini kendi bildiğiniz bi tarifide kullanabilirsiniz. ben kolay olsun diye evde vardı tavuk göğsü kullandım… görüntü muhteşem oluyo… Diğer Muhallebi Tarifleri
NOT:Ayvalar en alt tabakada hafif mayhoş bi tatla hemen üstünde en sevdiğim muhallebi ve en üst tabakada çıtır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)