Merhaba Mürdüm Eriği Reçeli Tarifini mi aradınız? En kolay ve en güzel tariflerle sizlerleyiz. Reçel yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Reçellerin hemen hemen hepsi pişirirken üzeri köpük küpük olur, bu köpükleri mutlaka almalısınız, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda reçeliniz ekşime yapar. Önemli bir püf noktası da içine tereyağ koymaktır, çok az bir miktar eklediğiniz tereyağ reçelinize parlaklık sağlayacaktır. Özellikle uzun süre saklamak istediğiniz reçellerinizde şu noktaya önem vermelisiniz, kavanoz kapaklarını kapatmadan önce bir süre kaynatırsanız kavanozun kapagını kapattığınızda hava almamasını sağlarsınız. Mürdüm Eriği Reçeli için alacağınız sulu ise şekerde bekletmeniz gerekmez. Ama eğer kuru erikse şekerde bekletmeli. Mürdüm Eriği Reçeli tarifini istediğiniz gibi düşmesini istiyorsanız verilen ölcü ve püf noktalarına harfiyen uymalısınız. Kolay gelsin.
Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri
1,5 kilo mürdüm eriği
2 kilo toz şeker
Yarım limon suyu
Bir tutam fesleğen
1 çay kaşığından biraz az tereyağ
Öncelikle erikleri yıkayalım, daha sonra esme tahtasının üzerinde mürdüm eriğinin çekirdeklerini çıkaralım. Daha sonra erikleri küp küp doğrayalım doğradığımız erikleri bir tencereye alalım üzerine şekeri dökelim, Bayanştıralım önceden de belirttiğimiz gibi eğer erikler sulu ise hemen pişirmeye geçebilirsiniz. Erikler kuru ise akşamdan şekere yatırmalısınız. Tencereyi ocağa almadan önce içine fesleğen ve limon suyunu ekleyelim Bayanştıralım. Reçel tenceresini ocağın üzerine alalım, yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Üzerinde oluşan köpükleri alalım. Reçel piştikten sonra kavanozlara dolduralım, kapağını kapatıp serin ve kuru br yerde koruyalım. Şimdiden afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)