4 Ocak 2017 Çarşamba

Muzlu Paratik Supangle Tarifi


Biz hanımlar, tatlıyla aramız iyi olunca haliyle pratik alternatifler arayışına girdiğimiz vakitler.. Doğal yollardan hem ekonomik hem de pratik olantatlılarımız bir şahane! Bu tatlı, midenizi bozmayacak ve şişkinlik yaratmayacak. Biz aile fertleriyle tattık ve favoriler arasına aldık. Siz de gönül rahatlığı ile tadın ve keyfini çıBayann! Kolay gelsin!
Bana kalırsa yemekten önce yiyin derim. Çünküyemekyemekten midenizde yer kalmıyor. Tatlının gerçek tadına sizinle de bakalım. Çayı demleyin geliyoruz!
Butatlıtam sizlik!

Muzlu Paratik Supangle Tarifi için malzemeler
1,5 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 kahva fincanı mısır nişastası
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 litre süt
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı kakao
85 gram kadar bitter çikolata
1 paket vanilya
Muzlu Paratik Supangle Tarifi
İlk önce yumurta sarısını tencereye katıyoruz ve sütten biraz alıp Bayanştırıyoruz. Hazırladığımız Bayanşıma kakao,toz şeker,nişasta,vanilya ve unu boşaltıyoruz. Geride kalan sütü Bayanşıma ilave edip tekrardan Bayanştırıyoruz.
İyice ezilen bu kıvamı kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Sürekli Bayanştırarak elde ettğimiz kaynayan Bayanşıma bitter çikolata parçacıklarını ekliyoruz. Ve Bayanştırmaya devam ediyoruz.(Çikolatalar eriyene kadar)
Son olarak ise; tatlı tabaklarının altına önceden süt ile ıslatılmış bisküvilerimizi koyuyoruz. Veya alternatif olarakkekdilimlerini koyabilirsiniz seçim sizin :) hindistan cevizi ve muz önerimizdir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)