4 Ocak 2017 Çarşamba

Pirinç Süpyesi Tarifi (pirinç sütü)


Osmanlı mutfağından gelen bir tat.
Eskiden hazır pirinç unları olmadığı için,sütlü tatlılarda kullanılan bir malzeme. Şimdilerde ünlü şeflerin ragbet ettiği bu malzeme gerçekten hazır pirinç ununun o peltemsi havasını ortadan kaldırıyor kaşığınızdan uzayan bir görüntü kazandırıyor. Daha sağlıklı ve daha güzel bir görüntü için denemenizi tavsiye ederiz.

Pirinç Süpyesi Tarifi (pirinç sütü) için malzemeler
1 kilo kırık pirinç
Aldığı kadar ılık su.
Pirinç Süpyesi Tarifi (pirinç sütü)
Öncelikle kırık pirinçleri dikkatlice ayıklayalım. 4-5 defa yıkayalım, tel süzgeçe alalım.
Bir tencereye pirinçleri alalım, üzerine beş santim aşacak kadar ılık su ilave edelim, bir gece bekletelim.
Ertesi gün, tencereyi fazla sarsmadan suyunu yavaşca süzdürelim  tencerede kalan pirinç ve suyunu isterseniz  robottan evinizde varsa değirmenden gecirelim.
Beyaz süt gibi bir sıvı elde edeceğiz, bu sıvıyı dilediğimiz sütlü tatlılarında rahatlıkla kulalanabiliriz.
Tatlılarınızda kullanmak istediğiniz zaman çok ince (ipek süzgeç) bir süzgeçten geçirmenizde fayda var.
 Not: 
1 kilo süte 25 gram pirinçten yaptığınız sübye süte koyuluk verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)