4 Ocak 2017 Çarşamba

İrmik Tatlısı Tarifi


İrmikle yapılantatlı tarifimizin yapımı kolay olmakla birlikte zamandan da kazanmış olacaksınız.Tatlımıza şerbet de eklenince lezzetli bir damak tadımız ile afiyetle yiyeceğiz.İrmikli tatlımızın tarifi için detaylar aşağıda bulunmaktadır. Kolay gelsin…

İrmik Tatlısı Tarifi için malzemeler
1 litre süt
• 1 paket vanilya
• On  kaşık irmik
• On kaşık şeker
• Bir miktar  ufalanmış kakaolu kek (rondodan geçirin)
İrmik Tatlısı Tarifi
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine irmik, vanilya ve şekeri ilave edelim Bayanştırarak  kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirelim.
Muhallebi piştikten sonra, ıslattığımız borcama dökelim. Rondoda un gibi yaptığımız kek kırıntıları ile üzerini kaplayalım, kek kırıntılarının yapışması için bastıralım. Üzerini streç folyo ile kapatalım buzdolabında 1 gece bekletelim.
Dilimleyerek mevsim meyveleri ile servis edebilirsiniz
Not:
Şekerini kendi isteğinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
İrmik tanelerinin iri olmasından şikayetçi iseniz rondodan geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)