Merhaba e-tarifler.com takipçileri bugün sizlerle Süt Reçeli tarifini yapacağız. Öncelikle süt reçelini büyük ve derin bir tencerede pişirmelisiniz. Arada sırada Bayanştırarak şekerin yanmamasını sağlayabilirsiniz. Orta ateşte ve sürekli kontrol edilerek pişirilmelidir. Kıvamını ayarladıktan sonra arzu edersiniz bir kare bitter çikolata atabilirsiniz. Arzunuza göre şeker miktarını azaltabilir veya artırabilirsiniz. İçerisine eklediğiniz fındık tozu ya da badem tozu ile fındık kreması da yapabilirsiniz. Sizin ve sevdiklerinizin de büyük bir keyifle yiyeceği harika lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Söylemiş olduğuz püf noktalara göre harika bir süt reçeli elde edebilir ve kahvaltılarınızı, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Süt reçelini yapacağımız tencerenin altını yakalım. Tarifte belirtilen ölçüye göre sütümüzü tencerenin içerisine ekleyelim. Seçeceğiniz tencere mümkün olduğunca geniş olmalıdır. Sütün ardından şeker ilave edelim. Ardından sütü ve şekeri kaynamaya bırakarak Bayanştıralım. Süt ve şeker kaynadıktan sonra karbonatı ilave ettikten sonra süt köpürmeye başlayacaktır ve tencerenin ağzına kadar dolacaktır. Reçel bu şekilde yarım saat kadar pişmelidir. Kaynadıkça içerisindeki şeker karamelize olup rengini süte verecektir ve karamel tadında bir tatlı kıvamına gelir. 10 dakika sonra sütün miktarı azalır ve rengi sarıya döner. Daha fazla kaynadıktan sonra karamel renginde olup kıvamı koyu olduğu zaman ocağı kapatabiliriz. Ocağın altını kapattıktan sonra bir kaseye alalım ve buz dolabında 2 saat dinlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)