19 Mart 2017 Pazar

Patlıcan Dolması Tarifi



Malzemeler:
•  3 adet patlıcan
•  200 gr kıyma
•  1 kahve fincanı pirinç
•  2 adet soğan
•  1 çay kaşığı salça
•  2 adet domates
•  1 adet yeşil biber
•  1 çorba kaşığı dolma fıstığı
•  tuz ”
•  karabiber Kızartmak İçin
•  sıvıyağ
Dolma Tarifi
1   Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın. Uzun uzun kesip, kızartın. Soğumaya bırakın.
2   Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun. Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve Bayanştırın.
3   1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin. 1.5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin.
4   1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile Bayanştırın. Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin. En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)