Malzemeler:
• 3 adet patlıcan
• 200 gr kıyma
• 1 kahve fincanı pirinç
• 2 adet soğan
• 1 çay kaşığı salça
• 2 adet domates
• 1 adet yeşil biber
• 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
• tuz ”
• karabiber Kızartmak İçin
• sıvıyağ
1 Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın. Uzun uzun kesip, kızartın. Soğumaya bırakın.
2 Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun. Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve Bayanştırın.
3 1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin. 1.5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin.
4 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile Bayanştırın. Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin. En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)