5 Nisan 2017 Çarşamba

Bademli Kurabiye Tarifi



Malzemeler:
1 poşetten biraz daha az kek Bayanşımı,
125 gram margarin,
1 su bardağından biraz daha fazla toz şeker,
Yarım su bardağı badem,
1 poşet şekerli vanilin,
1 adet yumurta,
Üstüne: Yaklaşık 15-20 adet badem


Kurabiye Tarifi:
Önceden kaynattığımız su dolu bir kabın içerisine yarım su bardağı badem ilave edip yumuşamalarını bekleyelim . Bunu beklerken, şeker ve margarini  mikserle Bayanştıralım. Bu arada yumuşayan bademlerin kabuklarını soyalım ve dövelim iyice. Şimdi şeker ve margarin Bayanşımına bu bademlerimizi ve yumurtayı ilave edip iyice çırpalım. Vanilyayı da ekleyelim. Şimdi de kek Bayanşımına azar azar ekleyelim. Hamurumuzu da devamlı olarak yoğuralım. Ha bu arada un az gelirse ilave edelim. Artık hamuru yarım saat kadar dinlendirelim. Hazır olduktan sonra hamurdan iri ceviz büyüklüğü kadar parçalar koparalım ve kurabiyeye şekil verelim.  Şimdi de kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizelim ve üstlerine birer bademi de dik olarak batıralım. Önceden ısıttığımız 175 santigrat derecelik fırında kurabiyelerimizin üstleri pembeleşene kadar, ki bu yaklaşık 15 dakika civarında sürer, pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)