3 Nisan 2017 Pazartesi

Balkabaklı Pasta Tarifi



Balkabaklı Pasta Tarifini yaparken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi kabakların pişeçeği suyun kaynamış olmasına dikkat edin.Karanfil mutlaka kullanın, çünkü çok güzel bir aroma verecektir pastanıza. Zamandan kazanmak için, balkabakları pişerken siz diğer işemleri yapmaya başlamalısınız. Üzerine koyacağınız kremşantiyi yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında en az 20 dakika dinlendirmeyi unutmayın. Eğer dinlendirme işlemi kısa olursa, kremşanti sıvı kalır, pasta işlemi başarırız olur.
Ceviz kullanacağımız için bisküvileri kavururken yağ kullanmadık, isterseniz siz 1 yemek kaşığı tereyağ kullanabilirsiniz. Balkabaklı Pasta Tarifi hazırladıktan sonra süsmemeyi sizin arzuza kalmış dilediğiniz süsleme malzemesini kullanabilirsiniz. Süsleme işiniz bittikten sonra mutlaka Balkabaklı Pastayı mutlaka 1 saat dinlendirip servise sunalım.Pastayanına hiç zorlanmadan yapabileceğiniz praratikEtli ve Sebzeli Börek Tarifinitavsiye ederiz.
Balkabağı Pastası Tarifi Malzemeleri
7 dilim balkabağı
6 su bardağı (1 kilo ) toz şeker
1 su bardağı çeviz içi
2-3 tane karanfil
1 paket petibör bisküvi (kakaolu)
Yarım litre süt
1 paket krem şanti

Balkabaklı Pasta Tarifi
Öncelikle bir tencereye su dolduralım ocağa koyalım, kaynayınca kabakları 3 cm eninde doğrayıp kaynayan suyun içine atalım. Üzerine şekerini ilave edelim, karanfili ilave edelim yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
Biz nu arada kremasını hazırlamaya başlayalım, balkabağı pastasının kreması için 1 paket krem şantiyi çukur bir kaba boşaltalım. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edelim. Mikser yardımı ile çırpmaya başlayalım. Yaklaşık 5 dakika Bayanştırdıktan sonra krema kıvama gelecektir. Kıvama gelen kremşantiyi buzdolabına kaldıralım, biz bu arada pastanın alt tabaını hazırlıklarına başlayabiliriz.
Balkabağı pastasının zeminini hazırlamak için, bisküvilerimizi önceden ısıtıtılmış bir teflon tavaya kırdığımız bisküvileri alalım kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika soteleyelim.
Sotelediğimiz bisküvileri çember pasta kalıbına alalım, buzdolabına kaldıralım. Bu arada kaynayan suyunu çeken balkabaklarımızı blendırla püre haline getirelim. Ilık halledeki balkabağı püresini kalıptaki bisküvilerin üzerine spatula yardımı ile yayarak koyalım. Kabak püresinin üzerine krem şamtiyi alalım spatula yardımı ile yayalım. Son işlem olarak robotta iri geçirilmiş ceviz içini bolca tüm üst zemine dökelim. Pastanın bütünleşmesi için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletmeye bırakalım.
Süre sonunda kalıptan çıkaralım, üzerine arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek dilimler halinde servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)