3 Nisan 2017 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi


Merhaba sevgili bayanlar sade ve hafif tatlı tarifi arıyorsanız, bugün seçmiş olduğum tarifimRulo Pasta Tarifitam size göre ..Çikolatalı pasta sevmeyen ziyaretçilerimiz için yapımı kolay, damak zevkinize uygun pasta tarifimiz için meyvelerden muzu da tarifimize dahil ederekbu tatlı zevkimizi sağlıklı bir lezzete dönüştürdük.
Muzlu Rulo Pasta
süslemesi için kullanacağınız hindistan cevizli pastanızın lezzetine lezzet katacak ve hazır alınmış bir pasta görünümü kazanacaktır. Ağırşerbetli  tatlılaryerine hafif meyveli pasta tarifimizi denemenizi tavsiye ederim . Kolay gelsin.
Rulo Pasta Tarifi için malzemeler
4 çorba kaşığı toz şeker
4 tane yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kremanın malzemeleri:
1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane muz

Süsleme İçin
Hindistancevizi veya antep fıstığı
Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Bayanştırma kabına, şekeri ve yumurtaların sarısını alalım, mikserle çırpalım. Başka bir kapta, yumurtaların beyazını köpük köpük olana kadar çırpalım ve yumurta sarılarının içine yavaş yavaş dökelim. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayalım harcın içine ilave edelim. Hazırladığımız Bayanşımı, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökelim, kaşık ile tepsinin her yerine dağıtalım. 170 derecelik ısıda, üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen keki sıcak sıcak, yağlı kağıdın yardımı ile rulo yapalım(gevşek olmalı) Yağlı kağıtla sardığımız kekin üzerine ıslattığımız mutfak havlusunu sararlım ve dinlenmeye bırakalım. Havluyu fazla sıkı sarmayınız, aksi takdirde kekin yırtılma riski olur.
Kek dinlenirken, biz kremasını hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye sütü alalım. Üzerine unu, şekeri, yumurtayı, ilave edelim Bayanştırarak pişirelim kıvama gelince ocaktan alalım, ara sıra Bayanştırıp ılınmasını sağlayalım.
Rulo keki açalım, içine ılınmış olan, kremadan biraz ayıralım (bu üzeri için ayrılacak) kalan bütün kremayı sürelim, üzerine uzunlamasına kestiğimiz muzu yerleştirelim ve keki 2 defada rulo şekline sokalım. Ayırdığımız kremayı rulo kekin üzerine sürelim. Bol hindistancevizi veya antep fıstığı serpelim, buzdolabın buzluk bölümünde donduralım. Servis yapacağınız zaman dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
Bisküvi Hamurlu Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Bisküvi hamurlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)