Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
11 Nisan 2017 Salı
Bohçada Armut Tatlısı Tarifi
Bohçada Armut Tatlısının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
8 adet küçük boy armut
1/2 kg milföy hamuru
3.5 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su
Tatlı Tarifi
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıBayann. Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini Bayanştırın. Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun. Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın. Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün. Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)