Alışık olmadığımız bir lezzetle Çaylı Kurabiye Tarifi ile sizlerleyiz, içerisine isterseniz bergomot kokulu çay da kullanabilirsiniz. Kesinlikle özel bir tada sahip olan kurabiyemizin yapımıda çok kolay, bazı püf noktalarına dikkat ederek hazırlarsanız, mükemmel kurabiyelere sahip olabilirsiniz. Her zaman söylediğimiz gibi, malzemelerin taze olması gerekiyor. İçine katacağınız sıvıların oda ısısında olması gerekiyor, hamuru hazırladıktan sonra mutlaka 15 dakika dinlendirip sonra kurabiyelere şekil vermeliyiz.Çaylı Kurabiyefırına verdikten sonra pişme süresince sık sık kontrol etmelisiniz hafif pembe renk alır almaz fırından almalısınız. Kolay gelsin..
Çaylı Kurabiye Malzemeleri
30 adet
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz çay
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı susam
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Tereyağ, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp Bayanştırın. Çay, kabartma tozu, vanilya ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurun ve üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Hamurların tümünün üst kısmını önce yumurta akına bulayın. Daha sonra 10 tanesini haşhaş tohumuna, 10 tanesini susama, 10 tanesini de fındığa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)